At bo i Sønderjylland

 

Bo i Sønderjylland

 

Jeg har en gang prøvet at bo i Sønderjylland. Ja, faktisk har jeg i tre omgange boet i Sønderjylland, men de to gange var sådan lidt på prøve: På grund af to ansættelser á tre måneder boede jeg hos en kammerat til hverdag, men jeg tog hjem til kæresten i weekenderne. Så det var ikke sådan rigtigt at bo i Sønderjylland.

   Men i forlængelse af den sidste omgang tre måneder fik jeg fast arbejde og kunne flytte, så både kæresten og jeg kom til at bo i Sønderjylland: Ja, hun var i mellemtiden blevet fru, og med i en papkasse til Sønderjylland medbragte vi den da seks uger gamle arving.

   Vi kom kun til at bo i Sønderjylland i et års tid, men det var blandt andet på grund af ovennævnte – og arbejdet – dejligt at bo I Sønderjylland.

 

Sprogligt udfordret

 

Og så var det dejligt at bo i Sønderjylland på grund af de sønderjyder, vi kom i kontakt med: Stort set alle, vi privat eller på grund af mit arbejde mødte, var uhyre venlige.

   Sprogligt kan det være lidt af en udfordring at bo i Sønderjylland – hvis man altså ikke lige selv er sønderjyde. Men modsat andre steder, jeg har boet, var sønderjyderne meget overbærende for os udefra, der havde valgt at bo i Sønderjylland: Efter det første ”hva’beha’r?” forsøgte de alle at gøre sig forståelige på rigsdansk.

   Så ud fra egne erfaringer kan jeg overhovedet ikke fraråde nogen at flytte for at bo i Sønderjylland. Mojn do...

 

Lyd, lys og musikinstrumenter: I rødekro er der ikke længere nogen musik forretning, så hvor man skal købe sit DJ udstyr ikke svært at gætte. Det må man købe på nettet. Jeg skal til fest og vil gerne købe noget selvlysende neglelak og uv læbestift men det har de ikke i Brugsen.