Overnatning

Der er mange muligheder for overnatning, rundt om i området

Hærvejskroen Røde-Kro og Rødekro by

 

Kroen som gav navn til byen:

Det er de færreste landevejskroer, der har givet navn til en hel by. Men hærvejskroen Røde-Kro er forklaringen på, at stationsbyen Rødekro på den sønderjydske østbane i dag hedder - Rødekro.

Kroen lå her nemlig først, og da jernbanen mellem Kolding og Flensburg åbnede, placerede man en station tæt ved kroen, der naturligvis fik navnet Rødekro.

Den nye jernbane og station satte gang i udviklingen i lokalområdet, og i løbet af få år voksede der en helt ny by op. Stationsbyen Rødekro var en realitet.

Den gamle hærvejskro, Røde-Kro ligger her også endnu med sine karakteriske røde mure. At kroen netop blev rød skyldes det faktum, at kroen ligger tæt ved Rødåen, der faktisk er rød på grund af det store indhold af okker i jordbunden. Af samme grund var den gamle hærvejsbro over Rødåen naturligvis rødmalet. Da kroen kom til i midten af 1600-tallet, blev den også malet rød.

Røde-Kro har har oplevet lidt af hvert i gennem sin 400-årige historie. Der er fx blevet begået et enkelt mord på kroen. Det skete til en bryllupsfest helt tilbage i år 1685, hvor en af gæsterne blev dræbt af en mand med navnet Peter Hørlyk. Et vidne overværende dog mordet, og udpegede senere drabsmanden, der til sidst endte i galgen - se det var tider.

Det skulle også være forklaringen på, at overnattende gæster på kroen fra tid til anden tidligere hørte sære lyde omkring midnatstid - fx knirkende gulvbrædder eller usmurte døre, der åbnes. Ifølge overleveringen skulle det være Peter Hørlyks genfærd, der aflægger visit.

Hvis man selv vil lytte til genfærdet, kan man stadig få sig en overnatning på Røde-Kro, der efter en gennemgribende renovering i 1990'erne i dag fremstår som en moderne kro med egen restaurant og bal hver lørdag med både diskolys og discokugle . Husets menukort byder blandt andet på en skiftende månedlig menu, der enten kan fåes i en to- eller tre-retters udgave.

 

 

 

 

Er du presset at dårlig økonomi er der stadig muligheder for forbrugslån RKI som er et penge lån til dig som er registreret i RKI.